Ezért kell mindenképpen karbantartani a MacBookod!

2017. március 15. 09:00 - iSzerelés

Ezért kell mindenképpen karbantartani a MacBookod!

Egy olyan drága eszköznél, mint a MacBook (sima, Air vagy Pro) ahhoz, hogy hosszú élettartamú legyen, kiemelten fontos a karbantartása.

Noha azt hihetnéd, hogy csak akkor kell vele foglalkozni, ha baj van, de mi eláruljuk, hogy az már régen késő, ha baj van. A legegyszerűbb megelőzni a problémákat azzal, hogy másfél-két évente elhozod szervizbe kitisztítani és újrapasztázni.

Most talán azt hiheted, hogy ez ilyen szervizes reklámszlogen, de nem erről van szó. Először is a használat során meglepően sok, még annál is sokkal több kosz kerül a gépedbe, mint azt hinnéd. A sok por és szösz pedig leül az eszköz belsejében az alkatrészekre. Sőt, ha esetleg olajos helyen használod a gépet, mint a képen is látható Retina MacBookot akár még be is ragad a kosz, ami tovább ront az eszközön. Nem is beszélve arról, ha még esetleg dohányzol is a környékén.

07.jpg

Ne hidd, hogy ha gondos tulajdonos vagy, Veled ez nem eshet meg. Sajnos, az eszközök olyanok, hogy ez megtörténik velük, ha akarjuk, ha nem: a por száll. Megelőzésért mindösszesen csak annyit tehetsz, hogy igyekszel mindig sík és kemény felületen használni őket, és nem az ágyban.

Node, miért is baj, ha poros belül? Elvégre senki sem látja. Sajnos, ez a kosz bizony beleszól a gép működésébe. Minél több por és szösz kerül bele, annál biztosabb, hogy a ventilátort lassítja. Ettől, amellett, hogy emelkedhet az üzemi hangereje is, sőt egy idő után akár hangos zúgást tapasztalhatsz a korábban hangtalan MacBookból, sokkal rosszabbul tudja ellátni a fő feladatát: a processzor hűtését. Így pedig a processzor nem fog tudni optimális hőmérsékleten működni.

08.jpg

A túlmelegedéstől a processzor alacsonyabb órajelre kapcsol és attól, ha folyamatosan így működik, akkor az alaposan csökkenti az alkatrészek élettartamát is. Valamint szélsőséges esetben, akár a hangos zúgás mellett, annyira fel is melegedhet a szerkezet, hogy a külső vázat is felmelegíti, és egész egyszerűen éget. Illetve akár ki is kapcsolgathat.

Fontos tudnod, hogy a MacBook alkatrészei az alaplapra integráltak, így nem lehet őket egyszerűen cserélni, bizony igen húzós összegbe kerül, ha bármi tönkremegy benne.

Ez azonban még mindig nem minden! A hűtő és a processzor között lévő hővezető paszta is hajlamos másfél-két év alatt kiszáradni, ezért mikor behozod tisztításra a géped, ennek cseréjéről is gondoskodunk egyúttal.

09.JPG

Talán ezek alapján már érthető, miért javasoljuk, hogy hozd be hozzánk karbantartásra az eszközöd. Ilyen szép és tiszta lesz, amikor elviszed tőlünk:

10.JPG

Várjuk új és visszatérő ügyfeleinket szervizüzletünkben, akár MacBook, iMac vagy más Apple termék szakszerű karbantartásáról vagy javításáról van is szó. Az alábbi elérhetőségeken találsz minket, árainkról pedig a honlapunkon tájékozódhatsz.

iSzerelés

iPhone,iPad, MacBook szerviz.

+36 (30) 820 2059

www.iszereles.hu

iszereles@gmail.com
1193 Budapest, Üllői út 264.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr812334891

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása