Az iOS 10.3 legnagyobb újítása az APFS fájlrendszer.

2017. március 28. 14:11 - iSzerelés

apfs.jpg

 

Az Apple történetében nagy mérföldkőnek számít, a mai napig használt fájlrendszert (HFS+) az Apple eszközök 1998-as bemutatása óta használják.

Az új, APFS fájlrendszer a tavalyi év közepétől ismerős lehet, ugyanis az Apple ekkor jelentette be.

A hivatalos megjelenésre a mai napig kellett várni, az iOS 10.3 szoftverfrissítés tartalmazza az új fájlrendszert, amely a következő eszközökre érhető el:

  • iPhone 5, 5C, 5S, SE, 6, 6 Plus, 6S, 6S Plus, 7, 7 Plus
  • iPad Mini 2, Mini 3, Mini 4, iPad 4,
  • iPad Air , iPad Air, iPad Air 2, iPad Pro
  • iPod touch 6. Generáció

 

A közeljövőben várható, hogy a Mac számítógépek új frissítése is elhozza ezt a fájlrendszert.

A legelső szembetűnő változás, hogy a készüléken felhasználható tárhely maximuma minden készülék esetében megnőtt, ez a készülék tárhelyétől függően akár több GB felhasználható területet jelent. Például a 256 GB-os iPhone 7 esetében ez 3,64 GB.

Az Apple mobil eszközökben található flash tároló és az egyre gyakoribb SSD meghajtók speciális bánásmódot igényelnek, az Apple új fájlrendszerét erre optimalizálta. Ezáltal a meghajtón tárolt adatok gyorsabban érhetők el a korábbi rendszerhez képest.

Az iOS 10.3 frissítése előtt ajánlott biztonsági mentés készítése a készülékről, az adatvesztés elkerülése érdekében.

Szólj hozzá!

Ezért kell mindenképpen karbantartani a MacBookod!

2017. március 15. 09:00 - iSzerelés

Ezért kell mindenképpen karbantartani a MacBookod!

Egy olyan drága eszköznél, mint a MacBook (sima, Air vagy Pro) ahhoz, hogy hosszú élettartamú legyen, kiemelten fontos a karbantartása.

Noha azt hihetnéd, hogy csak akkor kell vele foglalkozni, ha baj van, de mi eláruljuk, hogy az már régen késő, ha baj van. A legegyszerűbb megelőzni a problémákat azzal, hogy másfél-két évente elhozod szervizbe kitisztítani és újrapasztázni.

Most talán azt hiheted, hogy ez ilyen szervizes reklámszlogen, de nem erről van szó. Először is a használat során meglepően sok, még annál is sokkal több kosz kerül a gépedbe, mint azt hinnéd. A sok por és szösz pedig leül az eszköz belsejében az alkatrészekre. Sőt, ha esetleg olajos helyen használod a gépet, mint a képen is látható Retina MacBookot akár még be is ragad a kosz, ami tovább ront az eszközön. Nem is beszélve arról, ha még esetleg dohányzol is a környékén.

07.jpg

Ne hidd, hogy ha gondos tulajdonos vagy, Veled ez nem eshet meg. Sajnos, az eszközök olyanok, hogy ez megtörténik velük, ha akarjuk, ha nem: a por száll. Megelőzésért mindösszesen csak annyit tehetsz, hogy igyekszel mindig sík és kemény felületen használni őket, és nem az ágyban.

Node, miért is baj, ha poros belül? Elvégre senki sem látja. Sajnos, ez a kosz bizony beleszól a gép működésébe. Minél több por és szösz kerül bele, annál biztosabb, hogy a ventilátort lassítja. Ettől, amellett, hogy emelkedhet az üzemi hangereje is, sőt egy idő után akár hangos zúgást tapasztalhatsz a korábban hangtalan MacBookból, sokkal rosszabbul tudja ellátni a fő feladatát: a processzor hűtését. Így pedig a processzor nem fog tudni optimális hőmérsékleten működni.

08.jpg

A túlmelegedéstől a processzor alacsonyabb órajelre kapcsol és attól, ha folyamatosan így működik, akkor az alaposan csökkenti az alkatrészek élettartamát is. Valamint szélsőséges esetben, akár a hangos zúgás mellett, annyira fel is melegedhet a szerkezet, hogy a külső vázat is felmelegíti, és egész egyszerűen éget. Illetve akár ki is kapcsolgathat.

Fontos tudnod, hogy a MacBook alkatrészei az alaplapra integráltak, így nem lehet őket egyszerűen cserélni, bizony igen húzós összegbe kerül, ha bármi tönkremegy benne.

Ez azonban még mindig nem minden! A hűtő és a processzor között lévő hővezető paszta is hajlamos másfél-két év alatt kiszáradni, ezért mikor behozod tisztításra a géped, ennek cseréjéről is gondoskodunk egyúttal.

09.JPG

Talán ezek alapján már érthető, miért javasoljuk, hogy hozd be hozzánk karbantartásra az eszközöd. Ilyen szép és tiszta lesz, amikor elviszed tőlünk:

10.JPG

Várjuk új és visszatérő ügyfeleinket szervizüzletünkben, akár MacBook, iMac vagy más Apple termék szakszerű karbantartásáról vagy javításáról van is szó. Az alábbi elérhetőségeken találsz minket, árainkról pedig a honlapunkon tájékozódhatsz.

iSzerelés

iPhone,iPad, MacBook szerviz.

+36 (30) 820 2059

www.iszereles.hu

iszereles@gmail.com
1193 Budapest, Üllői út 264.

Szólj hozzá!

Egy iMac teljes újjászületése

2017. március 14. 09:00 - iSzerelés

Egy iMac teljes újjászületése

Nemrég járt nálunk egy iMac a szervizben, amit tisztítani kellett és, ha már itt volt, gyorsításként kapott egy SSD-t is. Jobb lett, mint új korában.

Korábban már ejtettünk szót arról, hogy milyen fontos a MacBookok karbantartásra. (linket elhelyezni) Természetesen ugyanez áll az iMac-re is, sőt talán még fontosabb is lehet.

A tisztításra és karbantartásra nagyjából másfél-kétévente van szükség a notebookoknál és az asztali eszközöknél. Sajnos a por, a szöszök leülnek bennük és túlmelegedéshez, magasabb üzemi hőmérséklethez, hangosabb üzemeléshez vezethetnek. Egyszóval, igencsak megrövidíthetik az adott eszköz élettartamát. Nem beszélve a hővezető pasztáról, ami hajlamos a beszáradásra. Ezért szintén ennyi időközönként igen ajánlott a készülékeket újrapasztázni.

04.jpg

Fontos itt megemlítenünk, hogy a 2012 előtti iMac-eknek van egy sajnálatos típushibája, ami miatt mindenképpen javasoljuk időközönkénti szakszerű tisztíttatásukat. Korábban az Apple úgy gyártotta ezeket a készülékeket, hogy a szerkezeten belül keringő por be tudott jutni az LCD és a háttérvilágítás közé is. Az LCD belső porosodása, csúnya, a kijelzőn látható foltokat eredményezett.

Mivel ezek tisztítása teljesen pormentes környezetet kíván, így elég kevés szerviz vállalja az LCD portalanítását. Éppen ezért ajánlatos ezt megelőzendő rendszeresen kitisztíttatni a gépeket, hogy ne keringjen jelentős mennyiségű por belül, ami aztán bekerülhet az LCD-be.

Ám a képen látható eszköz nem csak a tisztítás-pasztázás miatt érkezett hozzánk!

05.jpg

Bizonyára sokan hallottatok már az SSD-ről, ám nem biztos, hogy tisztában vagytok vele mi ez és miért is jó. A merevlemezek egy újabb generációját jelentő SSD egy félvezető memóriát használó adattároló. Több előnye is van a hagyományos merevlemezzel szemben.

Nézzük, melyek ezek! Egyrészt az SSD forgóalkatrész nélküli háttértároló. Így egyrészt semmiféle hangja nincs, kevesebb hőt is termel és sokkal strapabíróbb. Nehezebben sérül, jobban ellenáll a fizikai behatásoknak. (Ez például egy MacBooknál kimondott nagy előny, ami fokozottan ki van téve ütődéseknek.) Sokkal gyorsabb az olvasási, írási és elérési sebessége, mivel az adatokat NAND flash memórián tárolja. Ugyanakkor az ára kissé magasabb a HDD-hez képest.

06.jpg

SSD egy kicsit olyan, mint a Red Bull: egy régebbi, komótosabb gép is egész egyszerűen szárnyakat kap tőle. Pontosan ezért kérte megrendelőnk is, hogy szereljük be neki ebbe az iMac-be.

A gép szervizünkből szinte újként távozott, frissen és az SSD-nek köszönhetően fiatalosan. Várjuk a további iMac-eket egy „wellness” programra! Az alábbi elérhetőségeken kereshettek minket, árainkról pedig további információkat a honlapunkon találni.

 

iSzerelés

iPhone,iPad, MacBook szerviz.

+36 (30) 820 2059

www.iszereles.hu

iszereles@gmail.com
1193 Budapest, Üllői út 264

Szólj hozzá!

Egy iPhone 4 különös esete az „úthengerrel”

2017. március 13. 14:57 - iSzerelés

Egy iPhone 4 különös esete az „úthengerrel”

Jó, a címben picit túloztunk, de nem sokat! Az „úthenger” egész pontosan egy gépkocsi volt, ami átment ezen a szegény készüléken.

01.jpg

Elég ijesztően mutat, igaz? Persze, ahhoz képest, hogy elütötték még mindig egész jó formában érkezett és, ami viszont még ennél is fontosabb, sokkal jobb formában távozott.

Amellett, hogy újra elcsodálkozhatunk azon, hogy mi mindent kibírnak az Apple készülékek, egy újabb témát is hoztunk mára. Ez pedig a kijelzőcsere!

Sokszor előforduló jelenség, hogy a készüléknek valami külső behatás miatt törik, bepókhálósodik a kijelzője, de az LCD működik, és még akár érzékeli is az érintést. Ezért viszonylag gyakori kérdés számunkra és szervizünkbe érkező ügyfelek rendszerint afelől érdeklődnek, nem lehetne-e csak a kijelzőnek azt a részét cserélni, ahol eltört, például az előtét üveget. Ilyenkor sajnos el kell, hogy keserítsük őket.

02.jpg

Noha az iPhone-ok kijelzője valóban az LCD-ből és az érintő üvegből áll, ám ez a két modul az iPhone 4 modellek piacra érkezése óta csak egyben cserélhető. Ugyan vannak szervizek, ahol próbálkoznak az LCD és az érintő külön cseréjével, ám ez a módszer sajnos igen sok hibát rejthet. Általában gyenge minőségű vagy felújított alkatrészekkel végzik el. Nem igazán éri meg a rizikót pusztán néhány ezer

forintos különbségért. Gyakran a munka elvégzése után ugyanis nem működik megfelelően az érintés, vagy egyéb hibák tapasztalhatók.

Mi a kijelző cseréjét szakszerűen, egyben végezzük, gyári minőségű alkatrésszel és munkánkra ezután garanciát is vállalunk. Szervizünk leterheltségtől, vagy az adott modelltől függően, akár 15-20 perc alatt is elkészülhet a munka.

03.jpg

A képen látható „kivasalt” iPhone is működőképesen, újszerű formában távozott tőlünk a balesete ellenére.

Várjuk új és visszatérő ügyfeleinket szervizüzletünkben, akár iPhone vagy iPad kijelzőcseréről, akár más Apple termék szakszerű javításáról, karbantartásáról van szó. Az alábbi elérhetőségeken találsz minket, árainkról pedig a honlapunkon tájékozódhatsz.

iSzerelés

iPhone,iPad, MacBook szerviz.

+36 (30) 820 2059

www.iszereles.hu

iszereles@gmail.com
1193 Budapest, Üllői út 264.

Szólj hozzá!

iPhone 6s nyeremény

2015. december 30. 11:58 - iSzerelés

Ne dőlj be mindennek!

Egy fontos dologra szeretnénk felhívni minden iPhone tulajdonos figyelmét!

iphonenyeremenyhiba.jpg

Ha böngészés közben a következő ablak jelenik meg, akkor semmiképp sem szabad rákattintani!
Azonnal zárd be a böngészőt, és minden más futó alkalmazást.

 

Ez egy kártékony program, ha rákatintottál az OK gombra, a következő tünetek jelentkeznek:

  • iPhone készüléked teljesen belassul
  • a mobilnet csomagodban foglalt mennyiséget elhasználja (pl. 1GB-os adatmennyiséget fél nap alatt)
  • alkalmazások használata közben akadozik a képernyő
  • telefonhívásokat nem mindig tudod fogadni

 

Ezt a kártékony programot törölni nem lehet, csak gyári beállítások visszaállításával, minden adatod elvesztésével!
Ha úgy készítesz a telefonodról biztonsági mentést, hogy ez a program már rajta van, akkor a biztonsági mentésbe is belekerül, tehát ha visszaállítod a telefont, akkor ugyanúgy benne lesz ez a program.

 

A legfontosabb tanácsunk, mindig készíts biztonsági mentést az eszközön tárolt adataidról, akár több helyen is legyen mentésed.

 

Ne feledd, ha iPhone problémád van, akkor
iSzerelés
+3630 8202059 ; 
www.iszereles.hu
1193 BP. Üllői út 250. Deák Ferenc utca sarok.

Szólj hozzá!