Kipróbáltuk a Snapseed-et!

2015. április 16. 09:48 - iSzerelés

Zsuzsi tesztelte...

 

Az Adobe Photoshop Express okozta igazán nagy csalódás után sokáig kerestem olyan programot, amivel viszonylag normálisan és gyorsan lehet retusálni, filterezni egy képet iPhone-ról vagy iPad-ről. Az Instagram jó móka, de extra sürgős esetben nem használható. Aztán olvastam a Snapseed-ről...

 

snapseed_mini.jpg

 

 

De mit is tud? Kicsit ironikus, hogy egy Google által felvásárolt és rendbe tett szoftverről beszélek, de meg kell hagyni, kitettek magukért. Bár a rendes retus munkát nem lehet vele megcsinálni - ami talán jobb is, ha a munkámat tartom szem előtt, ezzel az appal mégis nagyon sok mindent lehet csinálni. iPhone-ra és iPad-re is ingyenesen letölthető, azt gondolom, hogy iPad-en sokkal egyszerűbb a használata. Ettől függetlenül persze az iPhone-omra is rá került, és biztos vagyok benne, hogy elő is fogom venni, ha unalmas óráimban művészkedni támad kedvem. :)

 

Fontos hogy a program csak iOS 8 alatt fut, szóval ha meg nem frissítettétek le a készülékeiteket, tegyétek meg most.

 

Funkciókról nagyon röviden

Van itt minden… Képvágó, transform eszköz, elmosó eszköz. Ecsetes megoldással tudod állítani a fotód egyes részeinek a kontrasztját, szín erősségét, szín hőmérsékletét. Élességet állíthatsz be, és különböző effektekkel teheted egyedivé a képet. A fekete-fehér beállításoktól a vintage hatásig, a drámai szín kiemelésektől a glamouros ragyogásig mindenre vannak filterek.

 

Nekem ezeket sikerült kihozni régebbi fotóimból…




Kísérletezzetek, művészkedjetek, hozzátok ki a maximumot a fotóitokból a Snapseed-del! ;)

 

Zsuzsi

 

@iSzerelés

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr187372486
süti beállítások módosítása