iPad Pro? Nem lesz túl nagy?

2015. január 05. 15:21 - iSzerelés

Több oldal is szinte tényként kezeli a 12,2 és 12,9 colos iPad 2015. április-májusi megjelenését. Azonban érdemes elgondolkodni rajta, hogy tényleg szükség van-e egy ekkora készülékre?

ipad-pro-12_9-inch-display-wallpaper.jpg

A Japán Mac Fan szerint a megjelenő gigászi készüléket iPad Pro-nak vagy Air Plus-nak hívnak, és hatalmas méretekkel (305.31mm x 220.8mm x 7mm) rendelkezik majd. Ez azt jelenti, hogy már szegény MacBook méretét ostromolja, és a továbbfejlesztett A9 processzorral (ami még az A8X-nél is sokkal menőbb) bizony-bizony már teljesítményben is felveszi vele a versenyt.

Ez nem hangzik rosszul, és összhangban van az utóbbi idők trendjével is. Mivel az okostelefonok méretét folyamatosan növelik a könnyebb olvashatóság és böngészés érdekében, ezért a gyártók ráléptek a saját tabletjeik piacára, és kvázi kannibalizálják azok eladásait. Ezzel párhuzamosan a tabletek létjogosultságát is megkérdőjelezik, és két utat hagynak maguknak: vagy megszüntetik a gyártást, vagy tovább növelik táblagépeik méretét laptopok irányába.

Szerintem a lépés logikus, és a hordozhatóság figyelembevétele mellett jónak is tűnik, de kérdéses, hogy piacnak tetszeni fog-e? Végül persze mi vásárlók döntjük el a kérdést.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr837183269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása