Egy iMac teljes újjászületése

2017. március 14. 09:00 - iSzerelés

Egy iMac teljes újjászületése

Nemrég járt nálunk egy iMac a szervizben, amit tisztítani kellett és, ha már itt volt, gyorsításként kapott egy SSD-t is. Jobb lett, mint új korában.

Korábban már ejtettünk szót arról, hogy milyen fontos a MacBookok karbantartásra. (linket elhelyezni) Természetesen ugyanez áll az iMac-re is, sőt talán még fontosabb is lehet.

A tisztításra és karbantartásra nagyjából másfél-kétévente van szükség a notebookoknál és az asztali eszközöknél. Sajnos a por, a szöszök leülnek bennük és túlmelegedéshez, magasabb üzemi hőmérséklethez, hangosabb üzemeléshez vezethetnek. Egyszóval, igencsak megrövidíthetik az adott eszköz élettartamát. Nem beszélve a hővezető pasztáról, ami hajlamos a beszáradásra. Ezért szintén ennyi időközönként igen ajánlott a készülékeket újrapasztázni.

04.jpg

Fontos itt megemlítenünk, hogy a 2012 előtti iMac-eknek van egy sajnálatos típushibája, ami miatt mindenképpen javasoljuk időközönkénti szakszerű tisztíttatásukat. Korábban az Apple úgy gyártotta ezeket a készülékeket, hogy a szerkezeten belül keringő por be tudott jutni az LCD és a háttérvilágítás közé is. Az LCD belső porosodása, csúnya, a kijelzőn látható foltokat eredményezett.

Mivel ezek tisztítása teljesen pormentes környezetet kíván, így elég kevés szerviz vállalja az LCD portalanítását. Éppen ezért ajánlatos ezt megelőzendő rendszeresen kitisztíttatni a gépeket, hogy ne keringjen jelentős mennyiségű por belül, ami aztán bekerülhet az LCD-be.

Ám a képen látható eszköz nem csak a tisztítás-pasztázás miatt érkezett hozzánk!

05.jpg

Bizonyára sokan hallottatok már az SSD-ről, ám nem biztos, hogy tisztában vagytok vele mi ez és miért is jó. A merevlemezek egy újabb generációját jelentő SSD egy félvezető memóriát használó adattároló. Több előnye is van a hagyományos merevlemezzel szemben.

Nézzük, melyek ezek! Egyrészt az SSD forgóalkatrész nélküli háttértároló. Így egyrészt semmiféle hangja nincs, kevesebb hőt is termel és sokkal strapabíróbb. Nehezebben sérül, jobban ellenáll a fizikai behatásoknak. (Ez például egy MacBooknál kimondott nagy előny, ami fokozottan ki van téve ütődéseknek.) Sokkal gyorsabb az olvasási, írási és elérési sebessége, mivel az adatokat NAND flash memórián tárolja. Ugyanakkor az ára kissé magasabb a HDD-hez képest.

06.jpg

SSD egy kicsit olyan, mint a Red Bull: egy régebbi, komótosabb gép is egész egyszerűen szárnyakat kap tőle. Pontosan ezért kérte megrendelőnk is, hogy szereljük be neki ebbe az iMac-be.

A gép szervizünkből szinte újként távozott, frissen és az SSD-nek köszönhetően fiatalosan. Várjuk a további iMac-eket egy „wellness” programra! Az alábbi elérhetőségeken kereshettek minket, árainkról pedig további információkat a honlapunkon találni.

 

iSzerelés

iPhone,iPad, MacBook szerviz.

+36 (30) 820 2059

www.iszereles.hu

iszereles@gmail.com
1193 Budapest, Üllői út 264

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://iszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr112334875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása