Okosórát „mindenkinek”?

2015. március 31. 15:15 - iSzerelés

okosora5.jpgÁprilis 24-én debütál az Apple legújabb találmánya: az Apple Watch névre keresztelt okosóra. „A termék egy új fejezet az emberek és technológia kapcsolatában”- írja az apple.com.

 

Az Apple Watch a hagyományos karórához hasonlóan mutatja az időt, mégsem lehet összehasonlítani egy egyszerű órával! Az iPhone-odhoz csatlakoztatva ugyanis 50 milliszekundum pontossággal mutatja az időt, amire - lássuk be - egy hagyományos óra nehezen lenne képes. Mindenesetre, ha a tipikus mindenhonnan elkésős típus vagy, akkor ezt neked találták ki!

okosora3.jpg

De mire is jó az Apple Watch?

Tény, hogy, ha csak az extrém pontos funkcióval bírna, nehezebben keltené fel bárki érdeklődését…De most figyelj: a fejlesztők szerint ez az újítás egy egészen kényelmes módja annak, hogy folyamatos érintkezésben legyél másokkal.

Emlékeztetőt hagynál magadnak? Küldenél párodnak egy képet vagy épp egy szívdobbanást? Mindehhez nem muszáj többé a telefonodat használnod! Ha pedig neked küldenek hasonló tartalmat, az óra enyhe rezgéssel jelzi azt, így azonnal értesülsz a téged érintő fontos mozzanatokról.

 

Még több különleges funkció!

Okosórádon bizony nemcsak üzeneteket fogadhatsz, hanem segítségével irányíthatod zenelejátszódat, vagy akár hívást is fogadhatsz. Bárhol simán ellehetsz telefonod nélkül, ugyanis az óra folyamatosan biztosítja a kapcsolatot wifin keresztül is, tehát nem kell figyelned arra, hogy Bluetooth-távolságon belül maradjon az órád és a telefonod.

 

Sportolók figyelmébe! A karóra pontos képet ad az egész napos aktivitásodról: figyeli, mekkora távolságot tettél meg az adott napon, egy edzés alatt pontosan mennyit mozogtál, így ezekre nem kell külön figyelned. Az alkalmazás segít, hogy kevesebbet ülj, többet mozogj, sőt, feladatokat is ad neked, ha kéred.

okosora2.jpg 

Okosórát „mindenkinek”?

Az Apple Watch-ról köztudott, hogy elég borsos árat kérnek érte. A legdrágább modell 3 millió forintnál kezdődik, így az apple.com-on olvasható „There is an Apple Watch for everyone” (Apple Watch-ot mindenkinek) kissé túlzás. Magyarországon nem is lehet egyelőre április végétől kapni, de reméljük, mire eljut ide is ez a forradalmi találmány, és elérhető áron lesz megvásárolható!

 

Nálunk a fiúk már nagyon szeretnék kipróbálni, de egyenlőre a szervizelés jut nekik. :) Az biztos, hogy sort szeretnénk keríteni az okosórával kapcsolatos tapasztalataink bemutatására itt az iSzerelés blogon.

 

@iSzereles

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iszereles.blog.hu/api/trackback/id/tr97323014
süti beállítások módosítása